Akrion je centar za rehabilitaciju koji objedinjuje fizioterapiju, ortopediju, rehabilitaciju i kiropraktiku. Primarni cilj je poboljšanje kvalitete života i općenito zdravlja putem holističkog pristupa pacijentu. Stoga, problematika kojom se bavimo u Akrionu vezana je za konzervativnu i postoperativnu rehabiliaciju pacijenta, pristup akutnim i kroničnim problemima lokomotornog sustava, miofascijalnog i akupresurnog aparata čovjeka, te relaksacijom i rekuperacijom putem komplementarnih tehnika masaže provedenih na brojnim vrhunskim sportašima, ali i općenito ljudima koji teže poboljšanju zdravlja.

O osnivaču

Moje akademsko obrazovanje započelo je upisom na Fakultet zdravstvenih studija, smjer fizioterapija. Završetkom integriranog studija fizioterapije, nakon titule baccalareusa, svoj put nastavljam upisom na diplomski studij, koji sam završio 2020. godine i stekao titulu magistra fizioterapije.

Još za vrijeme studentskih dana, osim formalnog obrazovanja sudjelovao sam u raznim Erasmus+ programima za razmjenu studenata, bio član studentskog tijela Fakulteta zdravstvenih studija, te voditelj više projekata na razini Sveučilišta u Rijeci.

Nadalje, moje zalaganje i rad na području fizioterapije bili su prepoznati u vidu poziva Hrvatskog odbojkaškog saveza kao službenog fizioterapeuta za žensku seniorsku reprezentaciju Hrvatske. U radu sa odbojkaškom reprezentacijom na Mediteranskim igrama u Tarragoni 2018. godine proglašen sam najmlađim fizioterapeutom koji je osvojio Mediteransko zlato.

Svoj profesionalni put nastavljam radom u privatnoj poliklinici, raznim sportskim klubovima, te trenutnim angažmanom u plivačkom savezu Republike Hrvatske kao fizioterapeut.

Uz završene brojne edukacije na području fizioterapije i kiropraktike, voditelj sam tečajeva za zdravstvene djelatnike i komplementarna zanimanja na području poboljšanja kvalitete života. Nastavno na navedeni tekst, oduvijek sam stremio razvijanju sebe u poslovnom smislu, što se očitava otvaranjem centra za rehabilitaciju Akrion u Labinu, koju neskromno smatram kao najveću zadaću i izazov mog dosadašnjeg profesionalnog puta.

Dejan Gvoić, magistar fizioterapije